Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta Napoleon»Brza torta Napoleon iz tiganja

Brza torta Napoleon iz tiganja

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Brza torta Napoleon iz tiganja
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
07/12/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Nismo predpostavili da možemo da pripremimo tortu Napoleon u tiganju - prijatno iznenađenje sa kojim ćemo početi odmah"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 2 supene kašike, mekan
  • soda bikarbona - 2/3 kašičice
  • sirće - 1 kašičica, za mešanje sa sodom
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 4 šolje i još za razvlačenje kora
  • za krem
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 šolja (250 ml, čaša)
  • vanilin šećer - 1 komad
  • brašno - 2 supene kašike, pune
  • maslac - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Čaša je od 250 ml.

Da biste pripremili testo, umutite jaja sa šećerom, dodajte mekani maslac, so, sodu, pomešanu u sirćetu i 3 šolje brašna, promešajte.

Preostalo brašno dodajte u etapama dok ne postane meko i da se ne lepi po prstima. Ostavite testo na 20 minuta da odstoji.

Za to vreme pripremite krem, umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i mešajte, razredite sa hladnim svežim mlekom.

Stavite smesu na umerenu vatru i kuvajte uz neprestano mešanje (da se od krema ne stvore grudvice), dok ne provri. Nakon što krem provri, skinite sa vatre i dodajte vanilin šećer i maslac, mešajte dok se maslac potpuno ne rastvori i ne upije od krema.

Uvijte krem streč folijom (da se ne stvori korica odozgo) i ostavite da se ohladi.

Podelite testo na 10 jednkaih loptica. Svaku lopticu razvucite na tanku koru preko obilno brašnom posute radne površinie prečnika 22 cm. Pecite kore u ugrejanom suvom tiganju sa obe strane (bude brzo) pazite da ne zagori.

Da bi kore bile skroz jednake, stavite tanjir manjeg prečnika odozgo i isecite ivice, ponovo ih sačuvajte za posipanje torte.

Sastavite Napoleon tortu, ređajte krem i koru (nemojte štedeti krem), završite kremom.

Izmrvite isečene ivice kora oklagijom i pospite tortu sa svih strana.

Dajte vremena torti da odstoji, da omekšaju kore i uživajte u brzoj Napoleon torti u tiganju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: