Domaća ljutenica

12/08/2017
"Čudno nešto je život! Kao mali smo pomagali bakama u pripremi domaće ljutenice, a danas je mi sami punimo tegle!"
Priprema90 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno210 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 574
  • Pregledi tokom meseca96
  • Pregledi tokom desmice19
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očitite paprike i blanširajte ih na 3 minuta u vreloj vodi. Odmah nakon toga ih ohladite hladnom vodom i sameljite na mašini za mlevenje mesa.

Izrendajte paradajz krupnije. Skuvajte krompir, oljuštite i tagođe ga sameljite u mašini. Blanširajte šargarepu 4 minuta, ohladite i sameljite je. Malo propržite. Sameljite luk i takođe ga propržite. Beli luk i peršun sitno iseckajte.

Stavite u odovarajući pleh mleveni paradajz i kuvajte dok im obim ne bude 1/3 od početnog. Dodajte preostalo povrće i začine. Dobro promešajte smesu, ugrejte dok ne provri i skinite sa vatre.

Napunite tegle vrelom ljutenicom i sterilizujte 40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti