Rolat od keksa u kalupu

15/08/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Ideje su naše, Vaš je rad, a posle ćemo da jedemo zajedno "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano465
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti krem. Zagrejati sveže mleko sa šećerom. Brašno i kakao umutiti sa malo vode, da se dobije kaša.

Čim mleko provri, polako sipati smesu i mešati dok se ne zgusne. Skinuti sa ringle i dodati maslac. Pravougaoni kalup za kolače prekriti folijom.

Ređati jedan red običnog keksa, pa odozgo preliti delom krema. Poređati keks za tortu, pa ponovo krem, i tako sve dok se ne iskoristi sav keks i kalup bude pun.

Rolat uviti pomoću krajeva folije i staviti u frižider da se ohladi. Nakon sat vremena, okrenuti ga u posudu za serviranje, i skinuti foliju.

Mikserom umutiti pavlaku i odvojiti jednu čašu za dekoraciju. Preostalu pavlaku sjediniti sa tečnom čokoladom, i namazati sa strana. Odozgo rolat posuti orasima. Odvojenom pavlakom ukrasiti rolat odozgo.

Posuti narendanom čokoladom i ostaviti da prenoći u frižideru. Sledećeg dana naseći rolat i servirati ga sa šoljom kafe.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti