Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Domaće ukusne rol-višle

Domaće ukusne rol-višle

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Domaće ukusne rol-višle
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 14
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
5
"Poznaćete ih po mirisu i nećete moći da im odolite"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 300 - 400 g
  • šećer - 2 supene kašike
  • ulje - 25 ml
  • kvasac - 1 paket, suvi
  • so - 1 kašičiica
  • za premazivanje
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 supena kašika
  • ulje - 1 kašičica
  • nadev
  • viršle
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u polovini ugrejanog mleka, dodajte po jednu kašiku šećera i brašna.

Promešajte i ostavite smesu na toplom 10-ak minuta. Prosejte brašno sa solju, u njega dodajte preostalo mleko i šećer i aktivirani kvasac.

Zamesite meko testo i dodajte ulje, nastavite da mesite 10 minuta ili dok ne dobijete lepo elastično testo. Oblukujte loptu i stavite u namazanu posudu.

Pokrijte krpom i ostavite na toplom da nadođe. Nakon toga podelite na jednake loptice. Svaka se razvlači dok se ne dobije mala ovalna pogača. U jedan kraj se stavlja viršla, a u drugi se prave, vertiklano od nadeva, prorezi.

Uvijte i poređajte rol-viršle u namazan pleh. Pokrijte i ostavite na nadođe još 15 minuta. Namažite jajetom, prethodno umućenim sa malo mleka i pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepni 10-15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: