Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Pečeni čizkejk sa slatkom

Pečeni čizkejk sa slatkom

VanyaVanya
Šegrt
21541
Pečeni čizkejk sa slatkom
Fotografije: Teodora Meshterova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Da li ste pravili domaći čizkejk? Evo jedan uspešan i mnoogo ukusan recept"

Potrebni sastojci

  • keks - 250 g
  • maslac - 125 g
  • sitan sir - 250 g
  • maskarpone - 250 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 90 g
  • skrob - 20 g
  • vanila
  • slatko - 1 tegla, po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se samelje i pomeša sa mekim maslacem. Kalup za pečenje, prečnika 22 cm, se obloži papirom za pečenje.

Smesa od keksa se rasporedi ravnomerno po dnu i ivicama kalupa. Stavlja se u frižider na 1/2 sata. Za to vreme se priprema nadev.

Jaja i šećer se mute mikserom oko 5 minuta. U njih se dodajte sitan sir i maskarpone, skrob i vanila. Muti se dok se ne dobije glatka homogena smesa.

Rerna se ugreva na 160 stepeni. Kalup se vadi iz frižidera i u njega se sipa nadev. Stavlja se u rernu i peče oko 1 sat.

Ako čizkejk počne odozgo da se peče previše, pokriva se aluminijumskom folujom. Kad se rerna isključi, vrata malo otvore i ostavljamo da se kolač unutra ohladi.

Nakon toga se stavlja u frižiider. Pre serviranja se namaže debelim slojem slatkog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: