Način pripreme
Keks se samelje i pomeša sa mekim maslacem. Kalup za pečenje, prečnika 22 cm, se obloži papirom za pečenje.
Smesa od keksa se rasporedi ravnomerno po dnu i ivicama kalupa. Stavlja se u frižider na 1/2 sata. Za to vreme se priprema nadev.
Jaja i šećer se mute mikserom oko 5 minuta. U njih se dodajte sitan sir i maskarpone, skrob i vanila. Muti se dok se ne dobije glatka homogena smesa.
Rerna se ugreva na 160 stepeni. Kalup se vadi iz frižidera i u njega se sipa nadev. Stavlja se u rernu i peče oko 1 sat.
Ako čizkejk počne odozgo da se peče previše, pokriva se aluminijumskom folujom. Kad se rerna isključi, vrata malo otvore i ostavljamo da se kolač unutra ohladi.
Nakon toga se stavlja u frižiider. Pre serviranja se namaže debelim slojem slatkog.