Način pripreme
Isecite pileće batake na dva dela, tako da ih podelite na batak i karabatak. Stavite ih u posudu, začinite solju i biberom i sipajte mleko. Promešajte rukama tako da mleko pokrije sve komade mesa.
Pokrijte folijom i ostavite u frižideru na bar dva sata da se mariniraju. Stavite brašno u tanjir i u njega dodajte kajensku alevu papriku, dimljenu alevu papriku i kašičicu belog luka u prahu. Ja sam dodala i malo tucane paprike i majčinu dušicu. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Uzmite komade piletine i svako uvaljajte u suvu smesu, pre toga ih dobro ocedite iz mleka. Ugrejte ulje i u tiganj pažljivo stavite komade mesa prvo sa kožicom nadole.
Pržite na umerenoj temperaturi, mast ne treba da bude previše vruća, zato što će se meso brzo ispržiti spolja, ali će ostati sirovo iznutra. Pržite meso oko 25 minuta, periodično ga okrećite dok ne dobije zlanto-braon boju. Izvadite iz masti i ocedite preko ubrusa.
Napomena: Recept je prilagođen iz kulinarske emisije Gordona Remzija. U originalnom receptu on koristi za marinovanje mlaćenicu, ali ako nemate i sa ređim kiselim mlekom ispadne odlično.