Način pripreme
Operite svinjske šnicle i istucajte ih drvenim tučkom. Pospite solju i biberom sa obe strane. Ostavite ih tako dok ne napravite nadev.
Oljuštite pečurke i isecite na kriške. Luk na male parčiće, a šargarepa i celer - na štapiće.
Zagrejte tiganj koji se ne lepi sa malo masnoće i ispržite pečurke dok ne postanu zlataste. Izvadite i izdvojte.
U isti tiganj stavite luk, a malo kasnije - šargarepu i celer. Zapržite sve oko 5 minuta.
Vratite pečurke u tiganj, sačekajte nekoliko minuta i isključite.
Napunite šnicle nadevom i uvijte rolate. Ako želite možete da zavežete svinjsko vreteno koncem (ja to nisam uradila i nisam imala problem tokom prženja).
Uvaljajte svako vreteno prvo u brašno, a nakon toga potopite u umućeno jaje.
Pržite u zagrejanom tiganju sa masnoćom sa svih strana dok ne postane zlatasto.
Izvadite i servirajte odmah pohovano svinjsko vreteno.