bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Rolatići»Pohovano svinjsko vreteno

Pohovano svinjsko vreteno

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pohovano svinjsko vreteno
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
04/06/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
"Pohovani ukus ovog svinjskog vretena je jednostavno sjajan - servirajte dok je još toplo"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, od vrata
  • pečurke - 7 - 8 komada
  • luk - 1/2 komada
  • šargarepa - 1/2 komada
  • celer - 1/2 struka
  • so
  • biber
  • za pohovanje
  • jaje - 1 komad
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjske šnicle i istucajte ih drvenim tučkom. Pospite solju i biberom sa obe strane. Ostavite ih tako dok ne napravite nadev.

Oljuštite pečurke i isecite na kriške. Luk na male parčiće, a šargarepa i celer - na štapiće.

Zagrejte tiganj koji se ne lepi sa malo masnoće i ispržite pečurke dok ne postanu zlataste. Izvadite i izdvojte.

U isti tiganj stavite luk, a malo kasnije - šargarepu i celer. Zapržite sve oko 5 minuta.

Vratite pečurke u tiganj, sačekajte nekoliko minuta i isključite.

Napunite šnicle nadevom i uvijte rolate. Ako želite možete da zavežete svinjsko vreteno koncem (ja to nisam uradila i nisam imala problem tokom prženja).

Uvaljajte svako vreteno prvo u brašno, a nakon toga potopite u umućeno jaje.

Pržite u zagrejanom tiganju sa masnoćom sa svih strana dok ne postane zlatasto.

Izvadite i servirajte odmah pohovano svinjsko vreteno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: