Pohovano pile Klaki

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Pohovano pile Klaki
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Jedinstveno ukusni i aromatični pileći bataci - ukusniji čak i od KFC-a - pripremljeni po ovom proverenom receptu"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 10 komad, bataci i krilca
  • sveže mleko - 500 ml
  • limun - 2 komada
  • za pohovanje
  • jaja - 2 kokmada
  • sveže mleko - 50 ml
  • za suvu smesu
  • brašno - 250 g
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čili - 1 kašičica u prahu (po želji, može i da se ne dodajte)
  • žalfija - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • bosiljak - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • luk - 1 kašičica, crni, u granulama (prahu)
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Mnogo čuvan tajni recept pohovane piletine iz KFC-a još uvek nije otkrivena, ali ja vam predlažem moju veoma dobru kopiju.

Rezultat je veoma krto pohovano meso, odličnog mirisa i ukusa, i mnogo je bolje od KFC-a

:)!

U posudu stavite sveže mleko, ocedite limunove i u ovu smesu stavite pileće meso, dobro ga uvaljajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru da se marinira 6 sati.

U tanjiru pomešajte suve satojke, u drugoj posudi umutite jaja i mleko za pohovanje.

Izvadite meso iz frižidera, ocedite od smese, osušite i svako parče potopite u smesu od jaja, posle u suvu, lepo uvaljajte da se pokrije sa svih strana.

Komade piletine stavite u fritezu, ugrejte na 180 stepeni, stavite ih direktno u mast, zatvorite poklopac i pržite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Ocedite na ubrusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: