Način pripreme
Mnogo čuvan tajni recept pohovane piletine iz KFC-a još uvek nije otkrivena, ali ja vam predlažem moju veoma dobru kopiju.
Rezultat je veoma krto pohovano meso, odličnog mirisa i ukusa, i mnogo je bolje od KFC-a
:)!
U posudu stavite sveže mleko, ocedite limunove i u ovu smesu stavite pileće meso, dobro ga uvaljajte. Pokrijte posudu i ostavite u frižideru da se marinira 6 sati.
U tanjiru pomešajte suve satojke, u drugoj posudi umutite jaja i mleko za pohovanje.
Izvadite meso iz frižidera, ocedite od smese, osušite i svako parče potopite u smesu od jaja, posle u suvu, lepo uvaljajte da se pokrije sa svih strana.
Komade piletine stavite u fritezu, ugrejte na 180 stepeni, stavite ih direktno u mast, zatvorite poklopac i pržite 15 minuta ili dok ne dobije zlatnu boju. Ocedite na ubrusu.