Pohovano prženo pile

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841032k243
Pohovano prženo pile
Fotografije: Ivelina
1 / 4
14/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Pohovano, prženo i veoma ukusno - dajte ga ovamo i uopšte nemojte da razmišljate"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 g, belog mesa
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 3 kašike
  • parmezan - 3 kašike
  • so
  • biber
  • kari - po ukusu
  • ulje - 4 kašike
  • maslinovo ulje - 1 kašika (za marinadu)
  • peršun
  • limun - po ukusu i za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Presecite pileće belo meso po dužini da dobijete 10-12 tankih komada. Začinite pileće belo meso solju, biberom, karijem, limunom i sa nekoliko kapi maslinovog ulja.

Ostavite meso da se marinira oko 20 minuta. U tiganj ubacite meso i dinstajte ga bez masnoće, jer ima maslinovog ulja u samom mesu.

Za to vam je potrebno malo vremena, otprilike oko 4-5 minuta sa svake strane. Kada je gotovo (skoro gotovo, a ne preprženo), izvadite ga i ostavite da se ohladi. Meso treba da bude bele boje i sočno.

Pripremite tanjir za pohovanje i u njega ubacite brašno promešano sa parmezanom, a u posebnoj posudi umutite jaja, u koje dodajte malo soli.

Pripremite tiganj sa zagrejanim uljem. Meso prvo uvaljajte u brašno, nakon toga ih potopite u jaja, pa na kraju u brašno pomešano sa parmezanom.

Ponovo sve potopite u jaja i spuštajte u vrelo ulje do zlatne boje, kada ga vadite. Poslužite meso dok je toplo uz limun. Fantastično jelo, koje je još bolje uz krompir. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: