Način pripreme
Presecite pileće belo meso po dužini da dobijete 10-12 tankih komada. Začinite pileće belo meso solju, biberom, karijem, limunom i sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
Ostavite meso da se marinira oko 20 minuta. U tiganj ubacite meso i dinstajte ga bez masnoće, jer ima maslinovog ulja u samom mesu.
Za to vam je potrebno malo vremena, otprilike oko 4-5 minuta sa svake strane. Kada je gotovo (skoro gotovo, a ne preprženo), izvadite ga i ostavite da se ohladi. Meso treba da bude bele boje i sočno.
Pripremite tanjir za pohovanje i u njega ubacite brašno promešano sa parmezanom, a u posebnoj posudi umutite jaja, u koje dodajte malo soli.
Pripremite tiganj sa zagrejanim uljem. Meso prvo uvaljajte u brašno, nakon toga ih potopite u jaja, pa na kraju u brašno pomešano sa parmezanom.
Ponovo sve potopite u jaja i spuštajte u vrelo ulje do zlatne boje, kada ga vadite. Poslužite meso dok je toplo uz limun. Fantastično jelo, koje je još bolje uz krompir. Prijatno!