Pileći ražnjći na roštilju

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
40
245
14/08/2017
"Ovi ražnjići nisu obični - arome i začini u njima su posebna umetnost "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 115
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, od bataka ili grudi (po želji)
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • suva marinada
  • smeđi šećer - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice, dimljena
  • so - 1 1/2 kašičice
  • čili - 1 kašičica, u prahu
  • crni luk - 1 kašičica, u prahu
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, suva
  • biber - 1/4 kašičice
  • sos za roštilj
  • kečap - 1/2 šolje
  • smeđi šećer - 1/4 šolje
  • senf - 2 kašičice, dižonski
  • maslac - 1 kašika
  • jabukovo sirće - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Ako koristite drvene štapiće za ražnjiće, prvo ih potopite u vodu najmanje na 30 minuta pre korišćenja.

Promešajte sve namirnice za suvu marinadu. Pileće meso naseckajte na zalogaje i stavite ga u posudu.

Sipajte maslinovo ulje i dobro promešajte meso. Sipajte suvu marinadu i rukama dobro promešajte dok se ne pokriju svi komadi mesa.

U malu kaserolu sipajte sve namirnice za roštilj sos i ugrejte ih na umerenoj vatri, dok se maslac ne istopi i dok se ne sjedine sve namirnice - oko 10 minuta.

Nanižite komade mesa na štapiće. Ugrejte roštilj veoma dobro.

Pecite ražnjiće oko 15 minuta uz okretanje. Premažite ih obilno sosom za roštilj i pecite ih još 5-10 minuta. Poslužite uz ostatak sosa za roštilj.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar