Način pripreme
Jaja se, mikserom, umute sa šećerom, dodajemo sveže mleko, vanilu sa mirisom cimeta, kakao, ulje.
Pomeša se i na kraju se dodaje brašno sa praškom za pecivo. Tikvica se oljušti i krupnije izrenda.
Nakon 5 minuta se ocedi i dodaje se smesa od keksa i ponovo se promeša, da se sastojci pomešaju.
Sipamo preko papira za pečenje u pravougaoni kalup ipečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta, proveravamo čačkalicom za zube. Kora se vadi na rešetku da se ohladi.
U posudi umutimo šećer u prahu sa sokom od limuna na gustu kašu. Isečemo kolač na komade i uz pomoć kašike premažemo svako parče glazurom od limuna.
Bademi se iseku nožem i pospu odozgo. Kolač se servira ohlađen. Iznenadićete se koliko će ispasti ukusan, prosto probajte.