Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama u vatrostalnoj činiji

Svinjske šnicle sa pečurkama u vatrostalnoj činiji

MartinMartin
Početnik
1
Svinjske šnicle sa pečurkama u vatrostalnoj činiji
Fotografije: Bilyana Vladova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
2
"Krene nam voda na usta dok mislimo o mirisu ovih božanstveno ukusnih, svinjskih šnicli sa pečurkama u vatrostalnoj činiji"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 600 - 700 g
  • pečurke - 300 - 400 g
  • luk - 2 - 3 glavice
  • brašno
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Izlupajte šnicle i uvaljajte ih u brašno. Pržite ih skoro da budu gotove u prethodno ugrejanom tiganju.

Kad su šnicle skoro gotove izvadite ih iz tiganja i u njemu propržite pečurke dok ne omekšaju (ako je potrebno dodajte još malo ulja). Luk isecite na polumesec.

Kad pečurke budu gotove sve poređajte u vatrostalnu činiju ređajte red luka, šnicli i pečuraka. Sipajte vodu koliko da pokrije šnicle i pecite u rerni 40-50 minuta.

Ako je rerna jaka dodajte i vodu, ali ne mnogo. Pecite dok ne bude gotovo, treba da ostane i malo vode za sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: