Način pripreme
U posudi razbijemo dva jajeta sa jednom šoljom šećera, dobro se muti, nakon toga voda sa 1 supenom kašikom sirćeta i odmah nakon toga vanila i soda. Posle se postepeno sipa brašno, meša se supenom kašikom - nije potrebno mikserom.
U posebnoj posudi se smesa podeli na dva dela, nema veze da li su ravnomerne ili u jednoj ima manje. U jedan seo se sipa kakao i promeša se, možete ukrasiti po želji i jednu i drugu smesu.
Ulje se izmeri na kraju, pre nego što podelite smesu, to je veoma važno. Moj kalup je mali, tako da imajte u vidu - do sad nisam pravila u velikom.
Kalup namažem uljem, nakon toga pospem sa jednom supenom kašikom brašno i lepo protresem kalup. Takođe po želji sipate smesu, da li je prvo kakao ili druga.
Peče se na 200 stepeni u prethodno ugrejanoj rerni sa oba uključena grejača.
Pripremam ga redovno, da ne kažem svaki dan, a sastojke, realno uvek imate. Peče se oko 20-25 minuta, postepemo možete smanjivati temperaturu. Kad se ispeče, okreće se u širok poslužavnik i ostavlja da se ohladi - tek tad se iseče nožem za hleb i posipa šećerom u prahu.