Način pripreme
Da biste pripremili sos od borovnica zajedno umutite 150 g šećera, kukuruzni skrob, cimet, 1/8 kašičice soli i 160 ml vode u šerpi, dok se ne dobije homogena smesa. Čim provri dodajte 300 g borovnica i mešajte sos, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte vanilu, sok od limuna i izrendanu koru limuna. Ostavite sos da se ohladi.
U velikoj posudi umutite pavlaku zajedno sa maskarponeom, 3 supene kašike vanile dok ne počnu da se oblikuju vrhovi. Uzmite 4 čaše za desert ili posudice i na dno svake stavte po jedan keks od đumbira, a sa strane poređajte po 3 piškote.
Pospite ih likerom i sipajte po 2-3 supene kašike sosa od borovnica. Odozgo stavite nekoliko svežih borovnica i stvite novi sloj pavlake. Ako ima još mesta u posudi, možete ponoviti slojeve. Trajfl ostavite bar na 4 sata u frižideru, da se mirisi pomešaju.