Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Salata od pirinča»Pirinač sa kiselim krastavčićima

Pirinač sa kiselim krastavčićima

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Pirinač sa kiselim krastavčićima
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Ukusno i malo pikantno, takav treba da bude ukus svakog jela"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 400 g
  • kiseli krastavčići - 5 - 6 komada
  • mirođija - nekoliko strukova
  • biber - 1 kafena kašičica
  • so - po ukusu
  • pavlaka - 100 g, kisela
  • sir - 100 - 200 g beli u salamuri
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pirnač na 15 minuta u vodu, nakon toga ga dobro operite i stavite da se kuva sa malo soli i nekoliko kapljica ulja.

U posebnoj posudi pomešajte pavlaku, sir i začinite uljem, solju, biberom. U njih dodajte iseckanu mirođiju, i sitno iseckane krastavčiće.

Pomešajte veći deo sosa sa skuvanim pirinčem i sipajte u male posude. Stavite na oko sat vremena u frižider.

Jelo se servira tako što okrenete posudice u veći tanjir i prelijete preostalim delom sosa.

Za prilog isecite nekoliko kiselih krastavčića po dužini.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: