Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjetina sa pečurkama i topljenim sirom u rerni

Svinjetina sa pečurkama i topljenim sirom u rerni

Svinjetina sa pečurkama i topljenim sirom u rerni
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
5
"Veliki delikates sa krhkom svinjetinom, pečurkama i topljenim sirom sa aromatičnim začinima u rerni"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • pečurke - 250 g, konzerva
  • topljeni sir - 5 trouglića, prirodni
  • crveni luk - 1 glavica
  • čubar
  • so
  • biber
  • kumin
  • bujon - 1 šolja, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetina se iseče na tanke parčiće i pospe se solju, biberom i kuminom. Poređa se u široku posudu za pečenje.

Zagreva se ulje i prži se sitno iseckan luk, dodaju se iseckane pečurke i začini se začinima.

Čim se izdinstaju, sipa se odozgo meso, poređaju se parčići topljenog sira i preliva se bujonom ili vodom, da prekrije sastojke.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat - dok ne bude gotovo meso.

Dobija se veoma ukusan sos, a meso je sočno i krhko.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: