Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Piletina sa pečurkama i topljenim sirom u rerni

Piletina sa pečurkama i topljenim sirom u rerni

IvelinaIvelina
Šegrt
274171
Piletina sa pečurkama i topljenim sirom u rerni
Fotografije: Ivelina
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
2 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
3 min.
Porcije
4
"Piletina sa pečurkama, kojoj možete dodati samo vazdušasti pire krompir"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pečurke - 250 g
  • topljeni sir - 100 g prirodni
  • brašno
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • maslinovo ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Piletina je isečena na male pileće šnicle i začinjena maslinovim uljem, alevom paprikom i biberom. Ostavite da odstoji 1 sat.

Šnicle se peku na roštilju i ravnomerno stavljaju u pleh.

Sos:

Pečurke se operu i iseku. Na dno tiganja stavite malo ulja i kada se zagreje dodajte pečurke da se prže 10 minuta.

Zatim u pečurke dodajte 200 ml vode i ostavite da se kuvaju 10 minuta.

U pečurke dodajte topljeni sir, 4 kašike brašna i začinite solju i biberom. Pustite da se krčka 2-3 minuta.

Nakon što je sos gotov, prelijte ga preko piletine sa pečurkama i stavite u rernu na 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: