Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Krhka svinjetina sa ananasom i topljenim sirom

Krhka svinjetina sa ananasom i topljenim sirom

Krhka svinjetina sa ananasom i topljenim sirom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Jedinstveni spoj ukusa u koji ćete se zaljubiti na prvi zalogaj"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g, but
  • ananas - 4 šajbne, iz kompota
  • topljeni sir - 120 g
  • so
  • ulje - 3 kašike
  • beli biber
  • luk - 1 velika glavica
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na odgovarajuće parčiće. Oljuštite luk i isecite ga na sitno. Zagrejte ulje u odgovarajućoj dubokoj posudi za kuvanje. Stavite luk i zapržite na kratko i nakon što počne da omekšava i da se karamelizuje, dodajte meso.

Uz neprekidno mešanje kuvajte 5-6 minuta, dok se meso ne zaprži. Dodajte belo vino, promešajte i poklopite poklopcem.

Kuvajte na tihoj vatri dok vino ne ispari i meso ne dobije braonkastu preplanulost. Pred kraj kuvanja dodajte topljeni sir i promešajte.

Dodajte ananas, isečen na male parčiće. Začinite solju i belim biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: