Pikantne ćuftice s paradajzom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
17/08/2017
"Danas smo vam pripremili ove neverovatno pikantne ćuftice s paradajzom i koricom od kačkavalja"
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 411
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška, suv
  • bosiljak - 1 kašičica
  • majoran - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kačkavalj - 150 g
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 30 ml
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Očistimo i isečemo luk na sitno, a hleb natopimo u vodi i posle ga iscedimo.

U posudi pomešamo mleveno meso, luk, hleb, jaje i začine.

Narendamo kačkavalj i dodajemo polovinu u mleveno meso.

Zamesimo dobro i formiramo osam velikih ćuftica.

U sredini svake ćuftice pravimo po jedno udubljenje i stavljamo ih u podmazanu posudu za pečenje.

Operemo i isečemo paradajz - jedan na kockice a drugi na kriške.

Kockice stavljamo u udubljenja i pečemo u vreloj rerni na 200 stepeni 10 minuta.

Prekrivamo narendanim kačkavaljem, na kačkavalj stavljamo po jednu krišku paradajza i pečemo još 10 minuta.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar