Slatki ježići

Todorka SpasovaTodorka Spasova
Šegrt
205137
Slatki ježići
Fotografije: Todorka Spasova
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
45 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
65 min.
"Da li želite da pripremite ukusne i eikasn domaće keksiće koji idu uz kafu, za desert i goste? Pogledajte kako"

Potrebni sastojci

  • žumanca - 2 komada
  • maslac - 125 g, mekan
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • prašak za pecivo - 10 g
  • brašno
  • za slepljivanje
  • šećer u prahu
  • maslac - ili neko slatko
* merne jedinice

Način pripreme

Od svih sastojaka se zamesi veoma tvrdo testo.

Kašikom se oblikuje gornji i onji deo ježeva.

Da bi se izvio gornji deo ježa, ređaju se po ivicama pleha.

Kad se ispeku, zalepe se.

Ukrašavaju se čokoladom iz pomoć čačkalice za zube, a preostali deo se potapa u čokoladu i mlevene orahe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: