Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Ukusni korneti sa kremom

Ukusni korneti sa kremom

EvgeniaEvgenia
Početnik
5
Ukusni korneti sa kremom
Fotografije: Radomira Mihailova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
50
"Omiljeni korneti iz našeg detinjstva - uopšte se ne pripremaju teško i ostaju jedan od naših omiljenih recepata"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • ulje - 1 šolja ili 200 g
  • prašak za pecivo ili 1 kašičica sode za hleb
  • so - 1 prstohvat, posuta po brašnu
  • šećer - 1 šolja /200g/ ili po ukusu
  • vanila - 1 kesica
  • brašno - oko 1 kg
  • fil
  • sveže mleko - oko 1 l
  • brašno - 2 supene kašike
  • skrob - 1 pakovanje - izbor po ukusu
  • vanila - 1
  • orasi - mleveni da se zatvori fil
* merne jedinice

Način pripreme

Pripemite kalupe za kornete i namažite ih.

Od gornjih sastojaka se priprema meko testo. Da bude lakše deli se na dva dela i ostavlja da odstoji oko 10 minuta. Razvučemo jednu loptu na tanku koru i sečemo na trakice širine 1 cm.

Uvijamo ih po kalupima - počinjemo odozdo, pričvrstimo testo da se ne otvori prilikom pečenja i ka gore uvijamo traku kao spiralu, lagano preklapamo donji sloj da ide ka gornjem širem delu, dok se dva dela ne spoje na kornetu.

Ne uvija se do gore. Kad se ispeče pritiskamo dve strane kalupa ka unutra, kornet se lagano odvaja od ispečenog testa. Peče se u umereno ugrejnaoj rerni dok ne dobije rumenu boju.

Fil se skuva prema uputstvu na pakovanju skroba. Kad se ohladi njime se pune korneti i otvor se potapa u mlevene orahe. Stavljaju se u posudu sa zidom uspravno. Tako poređani odstoje dok se krem potpuno ne ohladi.

Može se napraviti i gušći poslastičarski krem, pavlaka itd. Budu mekani i hrskavi, dostojan užitak za poslepodnevnu kafu sa prijateljima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: