Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjske uši na roštilju

Svinjske uši na roštilju

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Svinjske uši na roštilju
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
4 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Stari seoski recept za ljubitelje! Ide uz pitko vino i dobro društvo"

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 1 kg
  • soja sos - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 2 čena
  • sok od limuna
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćene uši skuvajte u posoljenoj vodi oko 45 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo.

Nakon toga ih ocedite i isecite na manje parčiće ili tračice.

Umutite soja sos sa limunovim sokom, gnječenim belim lukom i alevom paprikom. Svako parčence namažite ovom smesom pomoću četke i ispecite na zagrejanom roštilju ili ploči, dok su najukusniji na drvenom uglju.

Gotove svinjske uši stavite u šerpu s poklopcem i pospite po želji sa još malo soja sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: