Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Janija»Grašak sa mesom i šargarepama

Grašak sa mesom i šargarepama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
472902k139
Grašak sa mesom i šargarepama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
20/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Ostajemo verni klasici"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • grašaj - 3 komada, konzerva (po 400 g)
  • luk - 2 glavice, stari luk
  • šargarepa - 4 komada
  • peršun
  • so
  • aleva paprika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i nasecka na porcije.

Luk i šargarepa se naseckaju i zajedno sa mesom se skuvaju dok se ne skine pena, kada je skuvano dodaje se grašak, so i aleva paprika.

Kuva se 10-15 minuta, kada je gotovo, stavlja se peršun.

Kako bi janija od graška bila ukusnije, ukoliko želite možete napraviti zapršku od šargarepe i luka.

Grašak sa mesom i šargarepom je gotov.

Na sličan način možete napraviti i teletinu sa graškom ili pileću janiju sa graškom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: