Pohovane burek-loptice

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
2245395060
Pohovane burek-loptice
Fotografije: Daniela Ruseva
1 / 3
24/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Izuzetno originalan recept za burek-loptice Probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • paprike - 8 komada
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 120 g
  • jaja - 5 komada
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - 4 struka
  • biber - 2 prstohvata
  • za uvaljanje
  • brašno
  • prezle
  • ulje - za pržnje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike očišćene od semenki i ispecite ih. Kad se ohlade oljuštite ih i nakon toga sitno iseckajte.

Stavite na vatru mali tiganj da se ugreje sa dve kašike ulja. Razbijte dva jajeta i promešajte. Treba da dobijete prženu rovitu kajganu.

Isključite ringlu i u jaja dodajte mrvljeni sir i promešajte. Dodajte jaja u isečene paprike. Začinite izgnječenim čenom belog luka, mlevenim biberom i iseckanim peršunom. Dodajte i rendani kačkavalj i promešajte.

Za to vreme stavite kaserolu sa uljem da se ugreje. U posebnoj posudi umutiute preostala dva jajeta.

Mokrim rukama uzimamo od dobijene smese sa paprikama i oblikujemo loptice, veličine oraha. Svaku lopticu prvo uvaljamo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle.

Stavite po 3-4 loptice u ugrejano ulje i kratko pržite, okrenite sa obe strane.

Prže se koliko da dobiju zlatnu koricu i odmah se vade pažljivo, rešetkastom kašikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: