Način pripreme
Operite paprike očišćene od semenki i ispecite ih. Kad se ohlade oljuštite ih i nakon toga sitno iseckajte.
Stavite na vatru mali tiganj da se ugreje sa dve kašike ulja. Razbijte dva jajeta i promešajte. Treba da dobijete prženu rovitu kajganu.
Isključite ringlu i u jaja dodajte mrvljeni sir i promešajte. Dodajte jaja u isečene paprike. Začinite izgnječenim čenom belog luka, mlevenim biberom i iseckanim peršunom. Dodajte i rendani kačkavalj i promešajte.
Za to vreme stavite kaserolu sa uljem da se ugreje. U posebnoj posudi umutiute preostala dva jajeta.
Mokrim rukama uzimamo od dobijene smese sa paprikama i oblikujemo loptice, veličine oraha. Svaku lopticu prvo uvaljamo u brašno, nakon toga u jaje i na kraju u prezle.
Stavite po 3-4 loptice u ugrejano ulje i kratko pržite, okrenite sa obe strane.
Prže se koliko da dobiju zlatnu koricu i odmah se vade pažljivo, rešetkastom kašikom.