Torta sa alvom i maskarponeom

06/11/2017
"Alva i maskarpone - eto to je hit kombinacija u poslastičarstvu, obavezno morate probati "
Priprema60 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno65 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano210
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje Petit Beurre
  • maskarpone - 250 g
  • tahan alva - 100 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • pavlaka - 250 ml, slatka, za mućenje
  • kompot - mleko za keks
  • kakao - za posipanje torte
  • banane - 1 - 2 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo priremamo čokoladnu smesu, tako što stavimo mleko da provri. Skidamo sa vatre i stavljamo čokoladu. Mešamo dok se ne rastvori 100 %.

Uzimamo jednu posudu i umutimo pavlaku. U drugu posudu stavimo maskarpone, alvu i mutimo mikserom.

Uz pomoć spatule dobro pomešamo pavlaku i maskarpone.

Uzimamo kalup sa dnom koje se skida. Pokvasimo keks i poređamo jedan red, stavimo od krema, bananu na kružiće, još jedan red keksa, pola čokoladne smese, red keksa, krem, bananu, keks i završavamo čokoladnom smesom.

Ostavaljmo u frižideru na nekoliko sati. Ukrasimo malinama i šlagom. Može i da se pospe samo kakaom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar