Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa pečurkama i krompirom u đuvečari

Svinjetina sa pečurkama i krompirom u đuvečari

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjetina sa pečurkama i krompirom u đuvečari
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Svi će želeti da probaju vašu svinjetinu sa pečurkama i krompirom u đuvečari, a vi im recite gde mogu naći recept"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g (plećka ili komadi)
  • praziluk - 1 struk
  • krompir - 700 g (6 velikih)
  • pečurke - 1 tegla
  • paprike - 1 komad, crvena
  • sok od paradajza - 500 ml
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komade srednje veličine, praziluk isecite na kockice ili sitnije i u dubokom tiganju ih izdisntajte. Isecite krompir na kockice, a pečurke prepolovite ako su velike.

Na dno đuvečare sipajte izdinstano meso sa prazilukom (i da dodam da treba biti više ulja i maslinovog ulja, zato što krompir nije ukusan, ako nema masti).

Ako vam se čini da ima malo masti, dodajte još malo. Preko mesa sipajte krompir i pečurke, prelijte čašom vode i sokom od paradajza.

Posipte čubrom i biberom stavite đuvečaru u umerenu rernu da se peče, kad sos ispari i odozgo se zapeče, znači da je gotovo.

Možete dodati mnogo drugih začina, koji vam se dopadaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: