Način pripreme
Prvo rastvorimo kesicu želatina u 50 ml hladne vode i sačekamo da nabubri, oko 2-3 minuta.
Želatin treba da se rastvori na pari, tako što se stavi u čašu, a čaša u šerpu sa vodom na vatri. Kad se želatin rastvori ne vadimo posudu iz vode, da bi osto tečan i da se ne stvrdne brzo.
Dobro operemo pomorandžu i izrendamo koru, nakon toga je iscedimo.
Umutimo kiselo mleko, šećer u prahu i sok od pomorandže mikserom, dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajte i izrendanu koru pomorandže i ponovo promešajte.
U smesu sa kiselim mleko mse dodaje rastvoren želatin i dobro se promeša.
Siapmo smesu u posude za krem karamel i ostavljamo na dva-tri sata u frižideru, da dobije željenu gustinu.
Možete servirati krem od pomorandže u posudicama ili da ih okrenete u drugu posudu.
Kad izvadimo posude iz frižidera, dobro je da ih stavimo u vrelu vodu, da bi se krem odlepio bez problema od ivica posude6