Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Voćni krem»Krem od pomorandže sa kiselim mlekom

Krem od pomorandže sa kiselim mlekom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Krem od pomorandže sa kiselim mlekom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
2 min.
Ukupno
12 min.
"Desert za šampione, koji će vas naterati da zauvek prestanete sa dijetama"

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 1 komad
  • kiselo mleko - 400 g
  • šećer u prahu - 3 supene kašike
  • želatin - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo rastvorimo kesicu želatina u 50 ml hladne vode i sačekamo da nabubri, oko 2-3 minuta.

Želatin treba da se rastvori na pari, tako što se stavi u čašu, a čaša u šerpu sa vodom na vatri. Kad se želatin rastvori ne vadimo posudu iz vode, da bi osto tečan i da se ne stvrdne brzo.

Dobro operemo pomorandžu i izrendamo koru, nakon toga je iscedimo.

Umutimo kiselo mleko, šećer u prahu i sok od pomorandže mikserom, dok se ne dobije homogena smesa.

Dodajte i izrendanu koru pomorandže i ponovo promešajte.

U smesu sa kiselim mleko mse dodaje rastvoren želatin i dobro se promeša.

Siapmo smesu u posude za krem karamel i ostavljamo na dva-tri sata u frižideru, da dobije željenu gustinu.

Možete servirati krem od pomorandže u posudicama ili da ih okrenete u drugu posudu.

Kad izvadimo posude iz frižidera, dobro je da ih stavimo u vrelu vodu, da bi se krem odlepio bez problema od ivica posude6

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: