Način pripreme
Luk veoma malo propržite u prethodno zagrejanom tiganju. Nakon toga, u šerpu sa vodom stavite šargarepu, iseckanu na 2-3 komada, zatim luk i ostavite ih da proključaju. Posolite.
Nakon 10-15 minuta dodajte i pirinač - on treba da bude prethodno opran i očišćen. Bujonu dodajte i malo maslaca. Neka se sve kuva, dok pirinač ne počne da bubri.
Nakon toga dodajte krompir, koji ste prethodno sitno iseckali, jer se supa na kraju pasira, pa je potrebno da bude iseckan.
Kada se i krompir skuva, onda operite spanać i stavite u šerpu. Nakon 2-3 minuta, nikako kasnije, sklonite supu sa vatre.
Povrće i pirinač stavite u blender, zajedno sa delom bujona, a smesi dodajte i preostali maslac.
Sve blendujte dok ne dobijete kremastu smesu. Supu poslužite dok je topla, a preko dodajte 2 kašike kiselog mleka u svaku porciju.