Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Jagnjeći kotleti Dižon

Jagnjeći kotleti Dižon

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Jagnjeći kotleti Dižon2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Da li želite da stavite na tanjir savršen jagnjeći kotlet?"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće kotleti - 12 komada, od filea
  • kora od pomorandže - 3 supene kašike
  • senf - 150 ml, dižonski
  • smeđi šećer - 2 supene kašike, svetli
  • majčina dušica - 3 supene kašike, sveža
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite višak debljine od kotleta. U posudi pomešajte majčinu dušicu i pomorandžinu koru. Dodajte šećer i senf, dobro promešajte. Roštilj treba prethodno da se ugreje.

Koristite polovinu dobijene smese da namažete kotlete sa obe strane. Pecite ig po dva minuta sa obe strane, okrenite i namažite preostalom smesom.

Pecite dok ne budu potpuno gotovi. Začinite solju i biberom i servirajte sa prilogom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: