Svinjske šnicle od vrata sa sosom i majčinom dušicom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
27/08/2017
"Šnicle sofisticiranog izgleda i predivnog ukusa! Šta više čovek da želi?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano564
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom i ostavite u frižideru oko 20 minuta. Stavite veći deo maslaca u tiganj i zagrejte na jakoj temperaturi.

Ispržite šnicle sa obe strane po oko 4 minuta sa svake. Izvadite šnicle i držite ih na toplom.

Dodajte ostatak maslaca u tiganj. Smanjite temperaturu i zapžite brašno dok ne dobije zlatastu boju.

Dodajte vino, mleko, pavlaku, beli luk u prahu i bujon namrvivši ga da se lakše rastvori.

Stavite grančice majčine dušice i dobro promešajte da postane homogena smesa. Smanjite ringlu i ostavite sos da se krčka oko 10 minuta.

Dodajte šnicle i kuvajte još oko 5-7 minuta. Servirajte s krompir pireom ili drugim garnirungom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar