Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle od vrata sa sosom i majčinom dušicom

Svinjske šnicle od vrata sa sosom i majčinom dušicom

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141112k135
Svinjske šnicle od vrata sa sosom i majčinom dušicom
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
27/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Šnicle sofisticiranog izgleda i predivnog ukusa! Šta više čovek da želi?"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada, bez vratne kosti
  • biber
  • so
  • za sos
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 3 kašičice, belo
  • pavlaka za kuvanje - 50 ml
  • vino - 50 ml, belo
  • bujon - pola kocke, pileći
  • majčina dušica - 2 - 3 grančice, sveža
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • maslac - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Začinite šnicle solju i biberom i ostavite u frižideru oko 20 minuta. Stavite veći deo maslaca u tiganj i zagrejte na jakoj temperaturi.

Ispržite šnicle sa obe strane po oko 4 minuta sa svake. Izvadite šnicle i držite ih na toplom.

Dodajte ostatak maslaca u tiganj. Smanjite temperaturu i zapžite brašno dok ne dobije zlatastu boju.

Dodajte vino, mleko, pavlaku, beli luk u prahu i bujon namrvivši ga da se lakše rastvori.

Stavite grančice majčine dušice i dobro promešajte da postane homogena smesa. Smanjite ringlu i ostavite sos da se krčka oko 10 minuta.

Dodajte šnicle i kuvajte još oko 5-7 minuta. Servirajte s krompir pireom ili drugim garnirungom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: