Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci sa glazurom od kajsija

Pileći bataci sa glazurom od kajsija

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Pileći bataci sa glazurom od kajsija
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Slatki pileći bataci - raskošna kombinacija neodoljive arome, s kojom ćete oduševiti sve za trpezom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, gornji
  • slatko od kajsija - 200 g
  • kečap - 100 g
  • soja sos - 4 kašike, sladak
  • belo vino - 4 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kajsije - 4 - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite glazuru mešajući slatko od kajsija, kečap, soja sos, belo vino i ulje.

Zagrejte glazuru u posudi na ringli na umerenoj vatri dok se slatko ne istopi i smesa ne postane homogena. Ostavite glazuru da se ohladi.

U međuvremenu operite i osušite gornje pileće batake. Začinite solju i biberom sa obe strane. Stavite ih u posudu za pečenje. Prelijte batake glazurom, dobro ih uvaljajte sa svih strana.

Zapecite na 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, stavljajući prvo batake kožicom na dole.

Nakon 30 minuta okrenite batake i pecite još 25-30 minuta, s vremena na vreme prelivajući glazurom.

Ako se glazura od kajsija mnogo zgusne dok se pile peče možete da dodate malo vode. Poslednjih 10 minuta pečenja dodajte isečene sveže kajsije na parčiće i dopecite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: