Način pripreme
Zamesite mleveno meso s pirinčem, prstohvatom soli, malo čubra i prstohvatom bibera. Formirajte male ćuftice i uvaljajte ih u brašno. Stavite na ringlu šerpu s vodom i čim provri spustite pažljivo ćuftice.
Kuvajte dok ne bude gotovo. U drugoj šerpi u malo masnoće propržite isečen luk i dodajte isečene krompire i šargarepu. Propržite dok krompir blago ne promeni boju.
Stavite 1 kašiku brašna, promešajte i dodajte alevu papriku, dok ne prestajete da mešate. Dodajte oceđenu boraniju.
Uzimajte kutlačom bujon, u kome su se kuvale ćuftice i sipajte u šerpu kod krompira, ne prestajete da mešate dok ne prekrije namirnice. Čim jelo ponovo provri dodajte paradajz pire i skuvane ćuftice.
Posolite po ukusu i začinite čubrom i jednim lovorovim listom. Kuvajte na tihoj vatri dok povrće ne bude gotovo.