Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Janija»Paprikaš sa ćufticama

Paprikaš sa ćufticama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Paprikaš sa ćufticama
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Recept proveravan godinama, jedan od prvih koje sam naučila da pravim pre mnogo godina u Studentskom gradu, rezultat je uvek odličan"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 koamda, može i iz konzerve i 2 kašike paradajz pirea
  • pirinač - 1 kašičica
  • bujon - 1 kocka, teleći
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 3 - 4 kašike
  • piment - pola kašičice, istucan
  • biber
  • so
  • crno vino - pola šolje
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite luk i šargarepu i stavite ih da se dinstaju u malo masnoće. Čim blago omekšaju, posipaju se alevom paprikom i dolivaju se dve šolje vrele vode (oko 500 ml).

Za to vreme se zamesi mleveno meso s pirinčem (prethodno natopljen u hladnoj vodi i oceđen), dodaje se so, biber, piment. Oblikuju se male ćuftice, koje se prže u odvojenom tiganju, uvaljane u brašno. Možete i direktno da ih spustite u jelo ni ne pržeći ih. Zajedno sa njima se dodaje i vino.

Čim pirinač uvri (ako je potrebno dolijte još vode) dodaje narendan paradajz i paradajz pire. Začinite bujonom i začinima po ukusu. Gotov paprikaš se zgušnjava brašnom razmućenim u malo vode i nakon tridesetak sekundi se sklanja s ringle. Servira se s kašikom kiselog mleka i iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: