Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Marinirane ćureće grudi sa medom i pomorandžom

Marinirane ćureće grudi sa medom i pomorandžom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Marinirane ćureće grudi sa medom i pomorandžom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Kažu da se dobro meso poznaje po - marinadi. A to je prava fantazija"

Potrebni sastojci

  • ćureće grudi - 2 komada (400 g)
  • luk - 1 manja glavica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • maslac - 20 g
  • so - 1 prstohvat
  • Za marinadu
  • med - 2 kašike
  • sok od pomorandže - od 1 komada
  • sok od limuna - od pola komada
  • soja sos - 3 kašike
  • vorčester sos - 1 kašičica
  • senf - 1 kašičica
  • paradajz sos - 1 kašika, koncentrisan
  • so - 1 prstohvat
  • majčina dušica - 1 kašika, suva
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pomešajte sve sastojke za marinadu u dobokoj posudi i stavite u nju ćureće grudi. Preporučljivo je da odstoje u frižideru 12 sati, da se dobro mariniraju, ali ako nemate toliko vremena, može i manje (ali ne manje od 2 sata).

2. Iseckajte luk na veoma sitno i propržite ga u maslacu i maslinovom ulju s prstohvatom soli dok ne omekša na srednjoj temperaturi.

3. Povećajte jačinu ringle i stavite marinirano meso u luk, dok ga propečete dva minuta sa svake strane. Nakon toga sipajte sos od marinade i odmah smanjite vatru.

4. Poklopite poklopcem i ostavite da krčka i da se dinsta oko 10-15 minuta. Povremeno otvorite poklopac i okrenite meso. Ako procenite da je malo tečnosti, možete da dodate malo tople vode u procesu kuvanja.

5. Kada je gotovo, skolinte sa ringle i ostavite jelo zatvoreno poklopcem još 10 minuta.

6. Dekorišite po želji iseckanim peršunom, limunom ili čeri paradajzom.

Po želji takođe možete da narendate kačkavalj ili sir grijer odozgo još dok je vruće da se rastopi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: