Način pripreme
Brašno prosejte i umesite testo sa sastojcima za testo, nakon čega ga ostavite da se odmori.
Za to vreme umutite belanca mikserom sa prstohvatom soli. Mutite na malim obrtajima da postanu poput snega. Dodajte 5 kašika šećera i vanilu i mutite dok ne postane gusti krem.
Dodajte 3 pune kašike bademovog brašna i lagano mešajte špatulom okrećući odozgo prema gore da ne padne sneg od belanaca.
Od testa razvijte koru debljine oko 3 mm. Nekim kalupom isecite krugove, možda i cvetove. U sredinu svakog cveta stavite celu trešnju iz slatka. Belance sipajte u malu plastičnu kesu, na kojoj se iseče jedan ugao. Šlagom od belanaca pospite trešnje.
Na četiri ili pet mesta biskvite prstima stegnite, da bi se formiralo gnezdo u koje se stavlja trešnja sa šlagom od belanaca.
Biskvite poređajte na papir za pečenje u tepsiju i stavite u zagrejanu rernu na 170 stepeni. Pecite 10-12 minuta, dok ne postane blago ružičasto.
Pečene kolačiće, još tople, lagano pospite šećerom u prahu sa vanilom.
Biskviti sa trešnjama i belancima su odlični!