Način pripreme
Danas zajedno pripremamo mekane kolače od jabuka, lagane i savršene kolače za doručak ili svakodnevnu užinu. Savršeni su za korišćenje svežih sezonskih jabuka i pravljenje ukusnog i zaista domaćeg deserta koji će biti hit jer jedan biskvit od jabuke vodi do drugog!
Recept je brz i lak za pravljenje, potrebno je samo 30 minuta da ovi biskviti budu na stolu, a nije vam potrebna ni oklagija: samo koristite običnu kašiku da ih oblikujete.
Način pripreme:
Korak 1
Počinjemo sa pravljenjem mekih kolača od jabuka. Prvo razbijte jaja u posudu i počnite da mešate žicom. Zatim dodajte šećer dok nastavljate da mutite.
Korak 2
Sada dodajte omekšali maslac, neprestano mešajući žicom dok se dobro ne pomeša sa ostalim sastojcima.
Korak 3
Pripremimo brašno i počinjemo da ga dodajemo malo po malo, neprestano mešajući. Kombinujemo i pakovanje praška za pecivo za deserte.
Korak 4
Kada testo postane gušće, nastavite da radite kašikom i dodajte preostalo brašno dok smesa ne postane lepljivo testo.
Korak 5
Sada u smesu dodajte oljuštene i sitno seckane jabuke. Dobro promešajte.
Korak 6
Testo uzimamo kašikom i stavljamo direktno na pleh obložen papirom za pečenje, ne brinući da li će dobiti pravi oblik. Nastavljamo dok se ne završi testo za slatkiše od jabuka.
Mekane kolače sa jabukama pecite u statičkoj rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta ili u konvektorskoj rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.
Korak 7
Nakon što su kolači ispečeni, za ukrašavanje pomešati cimet u prahu sa šećerom u prahu i posuti po kolačima!
Korak 8
I evo naši ukusni meki i aromatični biskviti od jabuka su spremni!
Kada su gotovi, naše biskvite sa jabukama čuvamo u limenoj kutiji ili u hermetički zatvorenoj posudi tako da ostanu mekani i dobri kao sveže pečeni najmanje nekoliko dana.
Probajte ih i recite mi!