Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Božićni čokoladni biskviti

Božićni čokoladni biskviti

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2353k
Božićni čokoladni biskviti2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
30
"Božić Bata će doneti najlepše poklone onima koji mu naprave najukusnije i najčokoladnije kekse"

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 200 g
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • belance - 3 komada
  • kakao - 1/2 šolje, visok procenat
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • esencija badema - 1 kapljica, ako je ekstrakt i cela ampula, ako je esencija
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 180 stepeni; Pljosnata posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje.

100 g čokolade se iseče na parčiće i ostavi sa strane. 100 g čokolade se rastopi na vodenoj pari i ostavi na sobnoj temperaturi da se ohladi. U posudi se pomešaju: 1 šolja šećera u prahu, kakao prosejan kroz cediljku, kukuruzni skrob i so.

Belanca se stave u posudu miksera i umute u penu. Dodaje se pola šolje šećera u prahu i mućenje se nastavlja na velikoj brzini miksera dok se belance ne pretvori u sneg sa oštrim vrhovima - oko 2-3 minuta.

Na sporoj brzini miksera se dodaju suvi sastojci iz tri puta. Posuda se sklanja s miksera i špatulom se dodaje istopljena čokolada i iseckana čokolada, kao i esencija badema.

U posudu se stavlja oko pola šolje šećera u prahu. Malom kašičicom s grebe od smese i stavlja se u posudu sa šećerom u prahu i uvalja se prstima. Postavljaju se u posudu za pečenje sa papirom na odstojanju između biskvita.

Peče se na 180 stepeni oko 10 minuta.

Veoma prijatan čokoladni biskvit između puslica i orasnica, sa prijatnom aromom badema.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: