Način pripreme
Rerna - 200-220 stepeni
Kalup za pitu prečnika oko 23 cm
Na radnoj površini koju ste posipali sa malo brašna razvucite jedan list odmrznutog lisnatog testa na veličinu kalupa za pitu. Ako se testo lepi, brašnom pospite i oklagiju. Ako testo počne da se kida tokom razvlačenja, nije problem. Uz pomoć oklagije prebacite testo u kalup i napravite ivicu po zidovima kalupa, a višak testa koji pada preko ivice nemojte još uvek skidati.
Polovinu šunke, koji ste nasekli na tanke trakice, poređajte preko testa, tako da se preklapaju po malo. Pospite mladim lukom, parmezanom, dodajte so i sveže mleveni biber, alevu papriku, a po želji, možete dodati i ljutu tucanu papriku.
Na testo stavite jaja, jedno do drugog, tako što ih pažljivo izlomite i rasporedite. Svako žumance pažljivo i lagano probušite viljuškom, ali pazite da se žumance na razlije. Između žumanaca stavite preostale trakice šunke.
Razvucite i drugi list testa i poklopite njime kalup, a brašnjavim prstima formirajte ivicu i spojite ga sa testom na dnu. Višak testa isecite oštrim nožem. Od ostataka testa, koje ste lagano razvukli, možete napaviti figurice, koje ćete poređati odozgo.
Umutite i poslednje jaje sa jednom do dve kašike pavlake i četkom premažite tart sa svih strana. Zalepite figurice i njih premažite ovom smesom. Pospite parmezanom.
Pecite u rerni na 200-220 stepeni oko 35-40 minuta.
Ohladite tart do 15 minuta i nasecite ga na trouglove.
Napomena: Branč (Brunch) znači kasni doručak ili rani ručak, ali u njemu je uvek prisutno jaje u svakakvim oblicima, bilo da je jaje na benediktanski način, sa holandez sosom ili u obliku omleta.