Način pripreme
U odgovarajućoj posudi mutimo jaja sa šećerom, solju, vanilom i uljem dok se ne dobije homogena smesa. Brašno i sveže mleko pomešamo u posebnoj posudi i umutimo sa polovinom limunade.
Dodajemo smesu u smesu sa jajima. Pokrivamo posudu streč folijom i stavljamo u frižider na jedan dan.
Ujutru sipamo preostalu limunadu i pažljivo promešamo. Smesa treba da ima konsistenciju boze. Pripremamo posudu sa rastopljenim maslacem i gazu, Ugrevamo tiganj za palačinke.
Namažemo ga i smesu uzimamo kutlačom. Procenite veličinu tiganja i koliko može da stane u kutlaču, palačinke treba da budu mnogo tanke.
Okrećemo ih i stavljamo na tanjir, krajevi se mažu masalcem. Poklopimo ih poklopcem, da bi ostale mekane.
Garniramo ih slatkom od višanja ili slanim nadevom po želji i ukusu.