Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Pečena svinjska kolenica sa marinadom od vina

Pečena svinjska kolenica sa marinadom od vina

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Pečena svinjska kolenica sa marinadom od vina2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
2
"Prava užitak za oči - krta kolenica sa marinadom od vina"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada
  • crno vino - 150 ml
  • maslac - 100 g
  • čubar - prstohvat
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika - prstohvat
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - samo strukovi jedne veze
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice stavljamo u duboki pleh, na dno se stavljaju strukovi peršuna.

Stavljamo crveno vino, morsku sol, biber i alevu papriku, čubar i beli luk. Lepo ih namažemo dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji oko jedan sat.

Sipamo vodu, koliko da ih pokrije, uvijamo aluminijumskom folijom i stavljamo u rernu na oko dva i po sata na umerenoj temperaturi.

Proverimo da li su gotovi i skidamo foliju da se lagano zapeku.

Serviramo sa prženim krompirićima i čašom domaćeg vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: