Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pečeno pile»Pečeno pile u gnezdu od špageta

Pečeno pile u gnezdu od špageta

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pečeno pile u gnezdu od špageta
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Jedino mesto koje više odgovara ovom piletu je vaš tanjir"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad, ohlađeno
  • špagete - 1 pakovanje
  • topljeni sir - 100 g
  • kačkavalj - 100 g
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • aleva paprika
  • peršun
  • maslac
  • so
  • namirnice za sos
  • šećer - 2 kašike
  • soja sos - 1 šoljica (tamni)
  • kečap - 150 g
  • sirće - 1 kašika, jabukovo
  • majčina dušica
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pile, operite ga i začinite ga, tako što u njega utrlajte kockicu pilećeg bujona, alevu papriku i maslac.

Dodajte malo vode u pleh i pecite pile u rerni dok ne bude ispečeno sa lepom hrskavom kožicom. Špagete skuvajte, ocedite i prebacite u ogovarajuću posudu.

Na sredinu, stavite pile, a preko špageta stavite komade topljenog sira.

Narendajte kačkavalj preko pileta i vratite u rernu sa uključenim gornjim grejačem da se kačkavalj istopi i zapeče.

Pripremite sos od navedenih sastojaka za sos, prelijte špagete i pospite sitno seckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: