Način pripreme
Aktiviramo kvasac sa malo toplog mleka, šećerom i brašnom. Jaja umutimo sa šećerom dok se potpino ne rastopi, dodajemo i preostalo mleko.
Narendamo na sitno rende samo spoljašnji deo kore limuna, pritiskamo i malo soka u testo.
Sejemo brašno i dodajemo dve smese, počinjemo da mesimo, postepeno dodajući istopljenu masnoću. Dobro zamešano testo pokrivamo folijom i ostavljamo da naraste na toplom.
Formiramo male lopte od testa, nakon čega na radnoj površini podmazanoj uljem svaku razvijemo u zaobljen trougao, oklagijom za testo koja pravi rešetku, pritiskamo oštar deo trougla, stavljamo po malo slatka ili džema i uvijamo.
Sa slika ćete dobiti jasniju predstavu kako da napravite kiflice.
Ostavljate da narastu, mažete umućenim žumancem sa mlekom, pospete šećerom i pečete u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.