Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Slani rolat»Rolat sa mlevenim mesom u rerni

Rolat sa mlevenim mesom u rerni

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Rolat sa mlevenim mesom u rerni
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Nešto kao rolat Stefani, ali čak i ukusnije"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, mešano
  • luk - 1 glavica, velika
  • beli luk - 2 čena
  • peršun - pola vezice
  • prezle - 50 g
  • sveže mleko - 3 kašike
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • jaja - 3 komada
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • piment - pola kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u veliku posudu, dodajte jaja, sitno iseckan luk, šargarepu, beli luk, peršun, prezle i začine.

Dobro zamesite mleveno meso, dodajući po 1 kašiku mleka. Uvijte posudu streč folijom i ostavite u frižideru na sat vremena.

Za to vreme pripremite pravougaonu posudu za pečenje, odvojeno namažite list papira za pečenje uljem i nakon što istekne vreme, stavite mleveno meso na njega.

Formirajte rolat pomoću papira i stavite rolat zajedno s njim u posudu, odvijeno. Stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Nakon što se odozgo zapeče do zlataste preplanulosti, pokrijte rolat aluminijumskom folijom, pecite ukupno 40 minuta. Prebacite rolat u pravougaoni tanjir i isecite na kriške. Servirajte sa garnirungom po izboru ili prema sezoni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: