Način pripreme
Umesite mleveno meso od večeri sa sitno iseckanim lukom, peršunom, soli, biberom i kriškama hleba, natopljenim u sveže mleko. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na jednu noć.
Izvadite mleveno meso i stavite ga na nauljenu aluminijumsku foliju. Ravnomerno rasporedite.
Na malo kravljeg maslaca prepržite šargarepu i celer, isečene na trake.
Stavite kisele krastavčiće po dužini mlevenog mesa. Dodajte šargarepe, celer i cela jaja. Uvijte u rolat. Prebacite u tepsiju. Prelijte istopljenim maslacem, u kom ste prepržili šargarepu i celer. Pospite prezlama. Sipajte 1/2 šoljice vode i pecite dok ne bude gotovo, malo pre nego što izvadite, gotov slani rolat pospite kačkavaljem, što podseća na klasičan Stefani rolat.
Krompire kratko kuvajte sa malo soli 5 minuta. Izvadite, pospite belim lukom u prahu, malo karija i kravljeg maslaca. Stavite u tepsiju kod rolata od mlevenog mesa, 30 min. pre nego što isključite.
Praznični rolat sa mlevenim mesom - perfektno jelo za praznik ljubavi i vina!