Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Slani rolat»Praznični rolat sa mlevenim mesom

Praznični rolat sa mlevenim mesom

Praznični rolat sa mlevenim mesom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
7
"Rolat sa mlevenim mesom za još prazničniju trpezu, što će odmah probuditi vaš apetit"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 komad
  • peršun - vezica
  • so
  • biber
  • hleb - kriška
  • Za nadev
  • jaja - 4 komada (kuvana)
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 stručak
  • Još
  • prezle
  • kačkavalj
  • krompir - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Umesite mleveno meso od večeri sa sitno iseckanim lukom, peršunom, soli, biberom i kriškama hleba, natopljenim u sveže mleko. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru na jednu noć.

Izvadite mleveno meso i stavite ga na nauljenu aluminijumsku foliju. Ravnomerno rasporedite.

Na malo kravljeg maslaca prepržite šargarepu i celer, isečene na trake.

Stavite kisele krastavčiće po dužini mlevenog mesa. Dodajte šargarepe, celer i cela jaja. Uvijte u rolat. Prebacite u tepsiju. Prelijte istopljenim maslacem, u kom ste prepržili šargarepu i celer. Pospite prezlama. Sipajte 1/2 šoljice vode i pecite dok ne bude gotovo, malo pre nego što izvadite, gotov slani rolat pospite kačkavaljem, što podseća na klasičan Stefani rolat.

Krompire kratko kuvajte sa malo soli 5 minuta. Izvadite, pospite belim lukom u prahu, malo karija i kravljeg maslaca. Stavite u tepsiju kod rolata od mlevenog mesa, 30 min. pre nego što isključite.

Praznični rolat sa mlevenim mesom - perfektno jelo za praznik ljubavi i vina!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: