Peljmeni u sosu od pavlake

Peljmeni u sosu od pavlake1 / 3
21/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
"Strava su i pripremaju se toliko lako, da dok pomislite na njih već su u tanjiru"

Potrebni sastojci

  • peljmeni - 450 g, gotovi
  • maslac - 50 g
  • pavlaka - 4 supene kašike, kisela
  • buljon - 1 kockica, teleći
  • biber - 2 prstohvata
  • so - 2 prstohvata
  • luk - 1 glavica
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte zamrznute peljmene u 2 litre kipuće vode. Dodajte bujon i polovinu maslaca. Sačekajte da voda ponovo provri i nakon 5-10 minuta izvadite peljmene i ostavite da se ocede.

Za to vreme počnite sa pripremom sosa od pavlake. U šerpu rastopite drugu polovinu maslaca. Dodajte kiselu pavlaku, iseckan luk i začine. Promešajte, i čim dobijete gladak sos skinite sa vatre.

Nakon toga možete servirate na dva načina. Jedan je da dodate pljemene u šerpu sa sosom, da ih pomešate i servirate.

Druga varijanta je da stavite pljemene u tanjir i u svaku porciju stavite malo sosa od pavlake.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: