Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Marokanski kuskus sa povrćem i avokadom

Marokanski kuskus sa povrćem i avokadom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k204
Marokanski kuskus sa povrćem i avokadom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Pikantan recept za kuskus koji možete da servirate i kao garnirung i kao predjelo Probajte i podelite"

Potrebni sastojci

  • kuskus - 250 g
  • paradajz - 400 g, na kocke (iz konzerve)
  • kukuruz - 260 g, iz konzerve
  • crveni pasulj - 280 g, iz konzerve
  • avokado - 1 komad
  • paprike - 1 komad, svetlo zelena
  • luk - 1 veća glavica, usitnjena
  • bujon - 1 kocka, od povrća
  • čili - 1 komad, sušeni
  • med - 1 kašika
  • kari - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • limunov sok - od 1/2 limuna
  • kumin - 1/4 kašičice
  • karadamon - 1/4 kašičice
  • karanfilić - 1/4 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • maslinovo ulje - za kuvanje
* merne jedinice

Način pripreme

Paprika i luk se iseku na sitno. Iscedi se voda iz konzervi pasulja i kukurza.

U duboku šrpu sa maslinovim uljem se sipa usitnjeno povrće, kukuruz, pasulj i cela konzerva paradajza. Namrvi se kocka bujona odozgo, dodaje se sok od pola limuna, med i svi začini.

Preliva se s 500 ml tople vode, meša se i ostavlja na umerenoj ringli da vri oko 5 minuta. Za to vreme se iseče avokado na parčiće.

Ringla se isključuje i sipa se kuskus u šerpu. Meša se dobro. Sklanja se sa ringle, poklapa se poklopcem. Ostavlja se oko 5 minuta da nabubri kuskus.

Servira se u posudice i pospipa se kockama avokada.

Beleška: Izuzetno pikantno jelo, baš u arapskom stilu. Važno je da se oseća više ljuttina čili paprike. Da bi bilo još pikantnije i jače da se oseća baš ta arapska ljutina dodala sam i pola kačišice feferona. Veoma aromatično zbog začina, oseća se i slatkoća meda i neponovljivog je ukusa. Nije pogodno za decu.

Može da se servira i kao garnirung i kao predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni:

Top recepti