Način pripreme
Paprika i luk se iseku na sitno. Iscedi se voda iz konzervi pasulja i kukurza.
U duboku šrpu sa maslinovim uljem se sipa usitnjeno povrće, kukuruz, pasulj i cela konzerva paradajza. Namrvi se kocka bujona odozgo, dodaje se sok od pola limuna, med i svi začini.
Preliva se s 500 ml tople vode, meša se i ostavlja na umerenoj ringli da vri oko 5 minuta. Za to vreme se iseče avokado na parčiće.
Ringla se isključuje i sipa se kuskus u šerpu. Meša se dobro. Sklanja se sa ringle, poklapa se poklopcem. Ostavlja se oko 5 minuta da nabubri kuskus.
Servira se u posudice i pospipa se kockama avokada.
Beleška: Izuzetno pikantno jelo, baš u arapskom stilu. Važno je da se oseća više ljuttina čili paprike. Da bi bilo još pikantnije i jače da se oseća baš ta arapska ljutina dodala sam i pola kačišice feferona. Veoma aromatično zbog začina, oseća se i slatkoća meda i neponovljivog je ukusa. Nije pogodno za decu.
Može da se servira i kao garnirung i kao predjelo.